Διπλή απόλαυση

Καλημέρα! Καλό Σαββατοκύριακο. Το γλυκάκι μας σήμερα απλό παραδοσιακό και νηστίσιμο. Όλοι θα καταλάβατε, από την φωτογραφία ότι πρόκειται για τον παραδοσιακό μας σιμιγδαλένιο χαλβά. Όπως έχω πει και άλλες φορές ένα απλό γλυκό μπορούμε να το φτιάξουμε πρωτότυπο. Σε παλαιότερη ανάρτηση σας είχα δώσει χαλβά με καραμέλα, σήμερα σας τον αναρτώ κλασικό και με σοκολάτα. Η συνταγή του είναι κλασική και δεν επιδέχεται αλλαγή.

Υλικά:
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
2 φλυτζ. τσαγ. σιμιγδάλι χονδρό
3 φλτζ. τσαγ. ζάχαρη
4 φλυτζ. τσαγ. νερό
1 φλυτζ. τσαγ. αμύγδαλα φιλέ
1/2 φλυτζ. τσαγ. σταγόνες σοκολάτας
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Ανάλογα πόση ποσότητα θέλετε να κάνετε θα μετρήσετε και τα υλικά. Εάν θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που σας δίνω, θα μετρήσετε τα υλικά με ποτήρι.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, προσέχουμε να μην τα κάψουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς να καβουρντίσουμε το σιμιγδάλι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη, ώστε να έχουμε έτοιμο το σιρόπι. Μόλις αρχίσει το σιμιγδάλι να παίρνει ένα χρυσόξανθο χρώμα, προσθέτουμε το νερό με τη ζάχαρη, προσεκτικά γιατί το ένα είναι κρύο το άλλο ζεστό. Προσθέτουμε και τη βανίλια και βράζουμε το χαλβά μας, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει και μόλις αρχίσει να κάνει φούσκες, τον αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και με το καπάκι της κατσαρόλας και τον αφήνουμε δέκα λεπτά να πήξει. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ τον μισό χαλβά όσο είναι ζεστός, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύουμε και σκεπάζουμε πάλι το μπολ  το μπολ και αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει. Εάν τον  θέλετε όλο σοκολάτα θα προσθέσετε, περισσότερη κουβερτούρα. Μπορείτε να τον βάλετε σε φόρμα εναλλάξ λευκός, μαύρος και να τον σερβίρεται, για να πάρει ο καθένας ότι θέλει, ήτε σκέτο ήτε με σοκολάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις