Μπισκοτάκια διπλά

Τα ποιο εύκολα μπισκοτάκια που έχω κάνει μέχρι στιγμής. Τη συνταγή την πήρα από ξένο σαίτ. Νομίζω ότι είναι και νηστίσιμα, γιατί δεν έχουν βούτυρο αλλά μαργαρίνη soft. Τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή με γκανάζ νηστίσιμη την οποία θα σας γράψω. Και τα γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας ή με ινδοκάρυδο.

Υλικά :


2 1/4 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι
1/2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 φλυτζ. μαργαρίνη soft
1 βανίλια
1/4 κουτ. γλυκ. αλάτι
μαρμελάδα για το γέμισμα

Γκανάζ σοκολάτας νηστίσιμη:
1/2 φλυτζ. τσαγ. νερό
2 κουτ. γλυκ. κακάο
1 κουτ. γλυκ. μέλι
1 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκ. μαργαρίνη
1/4 φλυτζ. νερό
1 1/2 κουτ. γλυκ. κάστερ πάουντερ
1/2 κουβερτούρα περίπου 60 γρ.

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Τα ζυμώνουμε για λίγο να ενωθεί το βούτυρο με το αλεύρι, προσθέτουμε και τη βανίλια. Ζυμώνουμε τη ζύμη μας απαλά να σχηματιστεί μια μπάλα που να μην κολλά στα τοιχώματα του μπολ. Τη ζυμώνουμε για δυο τρία λεπτά στον πάγκο, την βάζουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα περίπου. Την βγάζουμε από το ψυγείο την πλάθουμε λίγο επάνω στον πάγκο και ανοίγουμε φύλλο, περίπου μισό εκατοστό γιατί φουσκώνουν. Τα κόβουμε με κουπάτ και φροντίζουμε να βγούνε διπλά. Εάν θέλετε μπορείτε να αφήσετε μονά. Όταν όμως τα βάλετε στη λαμαρίνα πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη ή κανέλα. Ψήνουμε στους 200 για 15-20 λεπτά στις αντιστάσεις.

Εκτέλεση γκανάζ:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη μισή φλυτζ. νερό, με τη ζάχαρη, το κακάο, το μέλι και το βούτυρο να βράσουν. Σε μία φλυτζ. βάζουμε 1/4 νερό και διαλύουμε την κάστερ πάουντερ. Μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε την κουβερτούρα να λιώσει. Μόλις δούμε ότι έχει λιώσει και η κουβερτούρα, απόσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το διαλυμένο κάστερ. Ανακατεύουμε γρήγορα να μην σβολιάσει το βάζουμε στη φωτιά να πάρει μία δύο βράσεις και το αποσύρουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση: 
Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα μας αλείφουμε τα μισά με μαρμελάδα ή με τη γκανάζ  τα επανωτίζουμε και τα γαρνίρουμε με τη γκανάζ που περίσσεψε και με τρούφα ή ινδοκάρυδο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις