Κρητικά καλιτσούνια με κρέμα από ζαχαρούχο γάλα και σιρόπι καραμέλας, βουτύρου

Θα κλείσω σήμερα τις αναρτήσεις μου με μία γλυκιά γεύση. Καθώς έβλεπα τη ζύμη που έκανα για τα καλιτσούνια με φέτα μου ήρθε η ιδέα να κάνω και μια γλυκιά παραλλαγή. Ήθελα κάτι γλυκό άλλα όχι  και πολύ γλυκό. Κάτι γλυκό δροσερό. Αυτό το πέτυχα με την κρέμα που έφτιαξα με το ζαχαρούχο γάλα. Κάτι πολύ εύκολο και πολύ δροσερό. Εάν δεν μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας, χρησιμοποιήστε έτοιμο. Αρχίζουμε με τα υλικά τις κρέμας. Πρέπει να γίνει πρώτη για τη βάλουμε στο ψυγείο να είναι δροσερή. Έπειτα ακολουθεί η καραμέλα. Τη ζύμη δεν σας τη δίνω γιατί είναι η ίδια με τα καλιτσούνια με φέτα.

Υλικά για την κρέμα:
150 γρ. κρέμα γάλακτος
5-6 κουτ. σούπ.  ζαχαρούχο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κτυπάμε σαντιγί. Μόλις σταθεροποιηθεί προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα να πήξει το μείγμα μας. Δεν γίνεται πολύ σφιχτή. Βάζουμε την κράμα στο ψυγείο και συνεχίζουμε με την καραμέλα.

Υλικά για καραμέλα βουτύρου:
3 κουτ. σούπ. ζάχαρη
3/4 φλυτζ. τσαγ, γάλα νουνού αδιάλυτο
1&1/2 κουτ. γλυκ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι τις κουζίνας να κάψει. Βάζουμε την πρώτη κουταλιά ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά από το 9 στο 6. Μόλις λιώσει η πρώτη κουταλιά ζάχαρη προσθέτουμε και τις άλλες δύο. βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με την καραμέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, προσεκτικά γιατί μπορεί να φουσκώσει. Ανακατεύουμε συνεχώς και βάζουμε πάλι την καραμέλα μας στη φωτιά να πάρει δύο βράσεις. Την αποσύρουμε και την βάζουμε σε άλλο σκεύος να κρυώσει.

Καλιτσούνια εκτέλεση:
ετοιμάζουμε τη ζύμη μας όπως στα καλιτσούνια με φέτα. Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Έχουμε
βάλει το λάδι να κάψει και αρχίζουμε να ρίχνουμε στο λάδι κομμάτια ζύμης. Μόλις μπουν στο λάδι φουσκώνουν και γίνονται σαν λουκουμάδες. Η ζύμη όμως μέσα είναι κούφια. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να πάρει τι περίσσιο λάδι. Ανοίγουμε μία τρύπα στο κέντρο, τα γεμίζουμε με την κρέμα και τα ραντίζουμε με το σιρόπι καραμέλας.


Σχόλια

  1. Αυτά δεν είναι ούτε κρητικά ούτε καλιτσούνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και δεν έχετε το θάρρος να πείτε το όνομά σας. Τουλάχιστον κάντε τον κόπο να διαβάσετε αυτά που γράφω και έπειτα να κάνετε την κρητική σας. Ευχαριστώ όμως που διαβάσατε έστω και τον τίτλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις