Γεμιστά Πιπεριές και ντομάτες νηστήσιμες

Πω, πω, πόσο καιρό έχω να ανεβάσω συνταγή! Ελπίζω να μην με ξεχάσατε. Εγώ πάντος σας σκέφτομαι και βλέπω όλων τις συνταγές και τις προσπάθειες. Όλοι είστε υπέροχοι. Είναι και αυτός ένας τρόπος να επικοινωνούμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις. Γεμιστά λοιπόν για σήμερα. Καλά και ποιος δεν κάνει γεμιστά αν είναι δυνατόν. Πολλοί τα κάνουν πολίτικα με σταφίδες και κουκουνάρι, προσωπικά όπως θα γνωρίζετε ήδη και από
άλλες αναρτήσεις μου πολλά φαγητά τα προτιμώ κλασικά. Την ανάρτηση σήμερα την κάνω για να σας επισημάνω δυο μυστικά για τα γεμιστά. Πολύ βέβαια μπορεί να τα γνωρίζεται αλλά μερικοί όχι. Το μυστικό λοιπόν για πεντανόστημα γεμιστά είναι το κρεμμύδι και να μείνουν ένα βράδυ στο ψυγείο για να ρουφήξει το ρύζι όλες τις γεύσεις των υλικών που έχουμε χρησιμοποιήσει. Συνταγή δεν θα σας δώσω απλά θα αναφέρω τα υλικά που χρησιμοποιώ.

Υλικά:
Πιπεριές
Ντομάτες
Κρεμμύδια
Μαίδανό
Φέτα
καυτερή πιπεριά
αλάτι, πιπέρι
λάδι, νερό

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές. Πλένουμε τις ντομάτες και αδειάζουμε την ψίχα. Πολτοποιούμαι την ντομάτα και κόβουμε με το χέρι το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κυβάκια. Δεν το πολτοποιώ γιατί έτσι διατηρεί το άρωμα του. Για κάθε πιπεριά και ντομάτα μέτρια  θα υπολογίσετε 1&1/2 κ.σ. ρύζι ωμό. Προσθέτουμε την καυτερή την φέτα περίπου 50-60γρ. τόσο όσο να δώσει γεύση τον μαίδανό, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο. Την επομένη προσθέτουμε λάδι και νερό και τα ψήνουμε.  


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις